Tietosuojaseloste

Lapset kertovat ja toimivat ry:n TIETOSUOJASELOSTE

12.4.2018

Lapset kertovat ja toimivat ry:n tietosuojaseloste on tehty 11.4.2018. Verkostomme jäsenten tietosuoja on yhdistyksellemme tärkeää, joten haluamme toimia tietosuojaan liittyvissä asioissa läpinäkyvästi. Olemme laatineet tietosuojakäytännön, jossa kerrotaan, miten keräämme, käytämme, luovutamme, siirrämme ja säilytämme jäsenten tietoja. Tutustu tietosuojaselosteeseemme ja kerro meille, jos haluat lisätietoja.

Henkilökohtaisten tietojen kerääminen ja käyttö

Lapset kertovat ja toimivat ry kerää jäseneltään sähköpostiosoitteen, jos henkilö haluaa tilata uutiskirjeen. Lisäksi jos henkilö haluaa liittyä yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi (jäsenmaksu), häneltä kerätään nimi, kotiosoite, puhelinnumero ja ammattinimike. Uutiskirjeen tilaajat ja varsinaiset jäsenet voivat toki kieltää henkilötietojensa keräämisen, mutta tällöin uutiskirjeen saaminen peruuntuu.

Henkilökohtaiset tiedot

Kun henkilö tilaa Lapset kertovat ja toimivat ry:n uutiskirjeen tai liittyy verkostojäseneksi (jäsenmaksu), hänen sähköpostiosoitteensa liitetään MailChimp-palveluun. Muita tietoja ei tähän MailChimp-sähköpostilistaan liitetä. Jos henkilö haluaa maksaa jäsenmaksun, henkilöltä pyydetään sähköpostiosoite, osoite, puhelinnumero ja ammattinimike.

Miten käytämme henkilökohtaisia tietoja

Lapset kertovat ja toimivat ry käyttää jäsenten tietoja Lapset kertovat ja toimivat ry:n ja jäsenen välisen suhteen hoitamiseen. Esimerkkejä käyttötarkoituksista:

  • Uutiskirjeen lähettäminen
  • Verkoston ajankohtaisiin tilaisuuksiin (esim. seminaarit, koulutukset, sadutustapahtumat) kutsuminen

Muiden kuin henkilökohtaisten tietojen kerääminen ja käyttö

Lapset kertovat ja toimivat ry ei kerää muita tietoja jäseniltään eikä käytä niitä muihin tarkoituksiin.

Tietojen luovuttaminen kolmansille osapuolille

Kolmansilla osapuolilla ei ole pääsyä Lapset kertovat ja toimivat ry:n käyttämiin sähköpostilistoihin, joissa henkilötietoja käsitellään. Lapset kertovat ja toimivat ry ei myöskään luovuta henkilökohtaisia tietoja kumppaneilleen.

Henkilökohtaisten tietojen suojaus

Lapset kertovat ja toimivat ry suhtautuu henkilökohtaisten ja muiden tietojen suojaamiseen vakavasti. Yhdistys säilyttää henkilökohtaisia tietoja tietojärjestelmissä, jotka on suojattu salasanalla.

Henkilökohtaisten tietojen säilytys

Lapset kertovat ja toimivat ry käyttää sähköpostitiedottamiseen ja sähköpostilistan hallintaan yhdysvaltalaista MailChimp-palvelua. MailChimp-palvelun toimittaja on sitoutunut noudattamaan Yhdysvaltojen kauppaministeriön ja Euroopan Unionin komission hyväksymiä yksityisyyden suojaa koskevia Safe Harbor -periaatteita, joilla tietosuojan riittävä taso voidaan taata.

Lapset kertovat ja toimivat ry:n jäsenen tai varsinaisen yhdistyksen jäsenen (jäsenmaksun maksanut) henkilötiedot poistetaan käyttäjätietorekisteristä sen jälkeen, kun käyttäjä on ilmoittanut haluavansa erota sähköpostilistalta.

Lapset kertovat ja toimivat ry:n sitoutuminen asiakkaittemme tietosuojan turvaamiseen

Varmistamme, että jäsentemme tiedot ovat turvassa kouluttamalla työntekijöitämme tietosuoja- ja turvallisuusohjeistuksen noudattamiseen, sekä käyttämällä tietosuojaan ja tietoturvaan liittyviä käytäntöjä yhdistyksessämme tehokkaasti.

Tietosuojaan liittyvät kysymykset

Jos haluat lisätietoja Lapset kertovat ja toimivat ry:n tietosuojakäytännöstä, tai haluat tehdä henkilötietoihin liittyvän kyselyn tai muutospyynnön, ota meihin yhteyttä. Vastaamme yhteydenottoosi mahdollisimman pian.

Lapset kertovat ja toimivat ry saattaa päivittää tietosuojaan liittyviä käytäntöjään ajoittain. Jos muutamme käytäntöjä merkittävästi, tiedotamme siitä jäsenillemme verkkosivuillamme.

Lapset kertovat ja toimivat ry

lapsetkertovat@gmail.com
Y-tunnus: 1971195-3
Anna-Leena Lastikka, tietosuojavastaava